Treningi dla dzieci i młodzieży prowadzone w naszym klubie są skierowane dla dzieci już od 6 roku życia. Dzieci na naszych zajęciach w grupie najmłodszej mają możliwość spędzenia aktywnie czasu w gronie rówieśników. Podczas treningu dzieci rozwijają swoją sprawność motoryczną oraz biorą udział w różnych zabawach ogólnorozwojowych, mają możliwość poznać podstawy badmintona i zaprzyjaźnić się z tą dyscypliną sportową. W czasie ferii zimowych oraz okresie wakacyjnym dzieci mają możliwość uczestniczenia w półkoloniach organizowanych przez naszą Fundację EduSport. Dzieci, które wykazują największe zainteresowanie badmintonem oraz chcą uczestniczyć w treningach i rozwijać swoje umiejętności pod okiem profesjonalnej kadry trenerskiej mają możliwość uczestniczenia w treningach 4 razy w tygodniu. Biorą udział w turniejach lokalnych, ogólnopolskich, zgrupowaniach oraz obozach badmintona. System szkolenia jest dostosowany do poziomu oraz wieku zawodników, aby mogły w prawidłowy sposób rozwijać swoją sprawność fizyczną.

Grupa przedszkolna (wiek 4-6 lat)

Zajęcia sportowe, prowadzone przez profesjonalną kadrę trenerską. Zajęcia mają na celu zachęcić dzieci do aktywnego spędzania czasu w gronie rówieśników. Podczas zajęć dzieci rozwijają swoją sprawność ruchową, poznają nowe ćwiczenia, uczą się współpracy w grupie, poznają różne dyscypliny sportu przy czym dobrze i bezpiecznie bawiąc się wsród koleżanek i kolegów.

Środa 17:00 – 17:45

Grupa początkująca (klasy 1-4)

Zajęcia prowadzone dla dzieci zaczynających przygodę z badmintonem. W tej grupie zajęcia to przede wszystkim duża dawka aktywności fizycznej dostosowana do wieku dzieci. Trenerzy podczas zajęć skupiają się na ćwiczeniach ogólnorozwojowych, poprawie motoryczności i sprawności fizycznej oraz wprowadzają elementy badmintona.

Izabelin

Wtorek: 16:30 – 17:30
Czwartek: 16:30 – 17:30
Sobota: 10:00 – 11:30 (grupa I i II)

Poniedziałek: 17:00 – 18:00
Środa: 17:00 – 18:00

Grupa średnio zaawansowana (klasy 5-8)

Treningi prowadzone w tej grupie to kontynuacja treningu motorycznego oraz doskonalenie elementów techniki badmintona. W tej grupie zawodnicy, nabywają nowe umiejętności gry w badmintona, rozwijają i podnoszą swój poziom badmintonowy. Zawodnicy uczestniczą w turniejach lokalnych oraz ogólnopolskich oraz biorą udział w zgrupowaniach i obozach badmintonowych.

Izabelin

Wtorek: 17:00 – 18:30
Środa: 17:00 – 18:15 (trening motoryczny)
Czwartek: 17:00 – 18:30